Sergi Pusó Gallart
Índex
Biografia
Llibres
Informàtica
Esports
Fotos
Currículum
Contactar
Crèdits
Vaig néixer l'any 1977 a Barcelona. De petit vaig tenir una infància molt bona (pel que puc recordar), amb la sort de conéixer vius tan els meus avis paterns com els materns. Vaig anar a escola al San Francesc (1er - 5è EGB) i a l'Escola del Carme (6è - 8è EGB), tots dos al barri de Les Corts de Barcelona. En aquesta època vaig tenir la ocasió de practicar dos dels meus esports preferits: el bàsquet (a l'EIE Les Corts) i l'handbol (a l'equip de l'Escola del Carme). Lamentablement mai vaig tenir un nivell prou decent com per seguir jugant més en serio, però va ser la llavor del que seria la meva gran afició al món de l'esport.

Més endavant vaig estudiar BUP i COU a l'institut Àusias March, també a Les Corts però gairebé a les afores de Barcelona. Ja en aquella època em vaig començar a ficar en el "mundillo" del bàsquet, gràcies al meu germà a qui vaig ajudar com a delegat portant l'estadística del Cadet femení i aprenent molt al seu costat. També va ser en aquesta època que em vaig fer soci de l'Espanyol, als 15 anys.

Arribat el moment d'escollir una carrera universitària, em vaig decidir per estudiar Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions a la EUPBL de Sant Just (ara EPSC), que és part de la UPC. Estic molt satisfet de l'educació rebuda en aquesta universitat, però cap a meitat de la carrera em vaig adonar que possiblement havia errat l'el·lecció ja que a mi realment m'agradava molt més la informàtica que les telecomunicacions. Per cert, va ser en aquell primer any d'universitat el 1995 que vaig descobrir Internet i vaig tenir per primer cop una adreça de correu electrònic (alu478@eupbl.upc.es si no recordo malament), cosa que no era gaire comú en aquest país en aquella època.

Va ser durant la etapa universitària també quan vaig començar a entrenar a bàsquet en el Club Joventut Les Corts. Tinc un gran record d'aquest temps ja que vaig tenir la sort de conéixer molta gent, fer uns quants amics i sobretot viure el món del bàsquet amb molta intensitat. Després d'haver fet de delegat del meu germà en el Junior femení, vaig fer de segon entrenador del Junior masculí amb en "Jimmy Jimwood" Dani, i finalment vaig portar en solitari l'Infantil masculí. Aquest va ser el meu primer i últim equip ja que vaig acabar deixant el bàsquet per manca de temps.

Quan vaig haver de fer el Projecte Fi de Carrera, vaig tenir la sort de creuar-me amb un excel·lent professor com en Joan Manuel Marques, qui em va introduïr al meravellós món de Linux, així com Apache i Perl. I va ser gràcies a la meva experiència en aquest projecte que una setmana després d'acabar la carrera vaig entrar a treballar a iAgora, el site per a la gent internacional. En aquesta feina vaig viure dos anys i mig fantàstics, tenint la ocasió de progressar professionalment, fer un munt d'amics de diverses parts del món i fins i tot viatjar a Nova York on vaig viure un parell de mesos en una experiència inolvidable.

Però tot a la vida s'acaba, i després de veure clar que necessitava un canvi, al 2001 vaig deixar la feina per agafar-me un temps sabàtic, en part de descans però sobretot per a reciclar-me (de programador a administrador de sistemes) i fer coses que havia anat aplaçant massa (treure'm el carnet de conduir, fer aquesta web :). Acabat l'any sabàtic, a finals del 2002 vaig entrar a treballar com a administrador de sistemes en un petit ISP anomenat Singular Web. En aquesta feina vaig estar quatre anys i mig on lògicament hi van haver moments de tot, però d'on sobretot recordo haver adquirit molta experiència a l'haver de fer una mica de tot, des de la primera atenció a l'usuari fins l'últim nivell de suport, el manteniment dels servidors o la responsabilitat de les decisions a nivell tècnic.

A l'Abril del 2007, vaig decidir canviar de feina davant la possibilitat d'incorporar-me al Sincrotró Alba, un projecte científic molt important (el primer accelerador de partícules de l'estat) que s'està construïnt a Cerdanyola prop de la UAB. És en aquesta institució on treballo actualment, a la divisió de Computing dins del departament d'administració de sistemes.
 
Última actualizació 4-Setembre-2008

Català · Español · English